Brede steun voor Glasvezelbedrijf Achterhoek

  • Technologie
  • Bron: Provincie Gelderland

Provinciale Staten van Gelderland staan unaniem achter de oprichting van Glasvezel Achterhoek BV. Dit bedrijf gaat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek verzorgen.

Brede steun voor Glasvezelbedrijf Achterhoek

Ook de gemeenteraden van de 10 deelnemende gemeenten stemmen deze weken over hun deelname aan dit bedrijf.

Als vervolgstap vraagt de provincie de Minister van Binnenlandse Zaken om goedkeuring voor het oprichten van Glasvezel Achterhoek BV. Verder start de selectie van de internetproviders. Glasvezel is een snelle stabiele internetvoorziening. Glasvezel in het buitengebied is goed voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling.

Vraagbundeling

Voorwaarde voor het daadwerkelijk starten met de aanleg van glasvezel is dat een meerderheid van de aansluitingen in de zogenaamde witte gebieden van de 10 deelnemende gemeenten meedoet. De eenmalige aansluitkosten bedragen 500 euro. Daarnaast betalen deelnemers abonnementskosten, die vergelijkbaar zijn met de kosten die men nu heeft voor telefoon, televisie en internet.

De provincie financiert mee

Provinciale Staten van Gelderland zijn ook unaniem akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van 900.000 euro. Hiermee kan de provincie leningen voor de aanleg van breedband op bedrijventerrein in Gelderland co-financieren. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!