Brochure brengt meer vaart in Brabantse vrijetijdssector

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Kamer van Koophandel

De vrijetijdssector is van groot economisch belang voor Brabant. En er zijn nog volop kansen voor verdere groei. Helaas gooien trage procedures roet in het eten.

Brochure brengt meer vaart in Brabantse vrijetijdssector

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel, TOP Brabant en Midpoint Leisure Boulevard blijkt dat dat anders kan. Hoe? Daartoe hebben de drie partijen een handzame brochure ontwikkeld.

Snellere procedures

De vrijetijdssector is goed voor bijna 10 procent van de werkgelegenheid (100.000 banen) in Brabant. Jaarlijks gaat in de sector 5,3 miljard euro om. De provincie heeft becijferd dat 130.000 banen en een omzet van 6 miljard mogelijk is. Deze ambitie kan alleen worden waar gemaakt als de sector ruimte krijgt om uit te breiden. Jaren durende ruimtelijke procedures zijn nu een rem op innovatie en groei. Uit onderzoek van de Koophandel Brabant, TOP Brabant en Leisure Boulevard blijkt dat minstens de helft korter kan. Zowel ondernemers als overheden kunnen slagen maken.

Brochure 'Vrije tijd in een hogere versnelling'

Hoe? Daartoe is de brochure ‘vrije tijd in een hogere versnelling’ ontwikkeld. Uniek is dat de brochure zich richt op ondernemers én op overheden. Door samen op te trekken, kunnen zij belangrijke tijdwinst boeken. Met praktische tips en handzame informatie wijst de brochure ondernemers en overheden de weg. Het eerste exemplaar van ‘vrije tijd in een hogere versnelling’ wordt op maandag 22 april om 14.00 uur in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Tilburg overhandigd aan wethouder Erik de Ridder, regionaal ambassadeur van het VNG-programma ‘Beter en Concreter’.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!