Budgetten voor bedrijfsevenementen gaan weer stijgen

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: RECRON

96% van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk zullen blijven.

Budgetten voor bedrijfsevenementen gaan weer stijgen

Het vertrouwen in de markt stijgt en de crisis lijkt achter de rug. Dat blijkt uit de resultaten van de 8ste EventMonitor.

Zowel opdrachtgevers, organisatoren als eventbedrijven zijn het met elkaar eens dat de sector terug aantrekt. Ze kijken positief naar de toekomst. 36% van de opdrachtgevers zag zijn budgetten voor events zelfs de afgelopen maanden al toenemen. Er worden bovendien stilaan weer meer evenementen georganiseerd.

Nederland vs. België

In de vergelijking tussen België en Nederland zien we dat vooral de Nederlandse bedrijven terug meer events organiseren. In België stijgt dan weer bij 29% van de opdrachtgevers het budget, daar waar in Nederland 43% van de ondervraagden aangaf het budget per event te laten dalen. Belgen leggen meer de nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit. De catering neemt een grote hap uit de Belgische budgetten.

Budget per persoon in de lift

Het budget per persoon dat bij evenementen wordt gespendeerd, stijgt opnieuw. Vooral events die voorheen met 50 euro of minder per persoon werden georganiseerd (vorig kwartaal nog 40% van de events), gaan nu door met een budget van 60-70 euro per persoon. Op dit moment geeft 65% van de opdrachtgevers meer dan 50 euro per persoon uit.

Kortere ‘lead time’

52% van opdrachtgevers schiet pas minder dan 3 maanden voor het event plaatsvindt, uit de startblokken. Een stijging met 10% t.o.v. de vorige bevraging. 86% van alle opdrachtgevers starten met de voorbereidingen minder dan 6 maanden op voorhand. Opdrachtgevers wachten tot de allerlaatste moment om te beslissen. De eventsector speelt hier flexibel op in, maar dat heeft helaas tot gevolg dat opdrachtgevers eraan wennen dat het ook last-minute kan. Dat maakt het moeilijk om de ‘lead time’ de komende jaren weer op normaal niveau te krijgen. Iets waar de branche alert voor moet zijn.

Meer informatie over RECRON :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!