Buitenlandse investeringen zorgen voor 4000 extra banen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Rijksoverheid

Actieve lobby van de overheid heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar voor €827 miljoen aan investeringen in de Nederlandse economie opgeleverd. Tezamen zorgen deze investeringen voor 4332 extra banen.

Buitenlandse investeringen zorgen voor 4000 extra banen

Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) 30 september 2013 bekend bij de opening van het nieuwe wereldwijde onderzoekscentrum ‘Nutricia Research’ in Utrecht, onderdeel van het Franse bedrijf Danone.

Aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven

'Nederland is met een hoogopgeleide bevolking en goede voorzieningen een aantrekkelijk land voor buitenlandse bedrijven', aldus de bewindsman. 'Die investeringen zijn goed voor de Nederlandse economie, het levert hier inkomsten en banen op'.

Netherlands Foreign Investment Agency

De totale buitenlandse investeringen zijn meer dan een verdubbeling vergeleken met de eerste helft van 2012. Toen ging het om €378 miljoen aan investeringen en 1973 banen. Het onderzoekscentrum van Danone biedt werk aan minimaal 400 mensen en heeft zich gevestigd in Utrecht onder meer dankzij de lobby van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Danone gaat in het onderzoekscentrum werken aan de ontwikkeling van medische voeding en babyvoeding.

Bewuste keuze

Volgens minister Kamp kiest het Franse bedrijf Danone bewust voor Nederland. "We hebben in Nederland veel innovatiekennis, dat is voor bedrijven als Danone doorslaggevend. Twaalf van ’s werelds grootste agrifood bedrijven hebben een onderzoekscentrum in Nederland. En de Universiteit Wageningen staat wereldwijd goed bekend voor hun onderzoek naar voedsel.”

Voedingsonderzoek

Naast de NFIA hebben ook de Universiteit Utrecht, de provincie en de gemeente Utrecht zich ingezet voor de vestiging van Danone op het Science Park. In 2007 nam het Franse bedrijf het Nederlandse Royal Numico over, waar onder andere Nutricia onderdeel van is. Wereldwijd investeert Danone €275 miljoen per jaar in voedingsonderzoek.

De NFIA helpt en adviseert buitenlandse bedrijven bij het opzetten en uitbreiden van hun activiteiten in Nederland. De NFIA richt zich ook op de promotie van Nederland als een land met een aantrekkelijk investerings- en vestigingsklimaat.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!