Burgemeester Polman opent 5e Innmain conferentie

  • Maintenance
  • Bron: Markiezaat College

Markiezaat College 3 dagen lang middelpunt van internationaal Maintenance overleg

Burgemeester Polman opent 5e Innmain conferentie

Van woensdag 14 t/m vrijdag 16 maart vindt bij het Markiezaat College in Bergen op Zoom de vijfde Innmain conferentie plaats. De oprichters van Innmain, vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven uit Europese landen, wisselen kennis en ervaring uit om het onderwijsniveau voor de sector Industrial Maintenance internationaal te verbeteren en te verspreiden.
De maintenance sector is ook van groot belang voor Bergen op Zoom en de regio West Brabant.
Burgemeester Polman zal woensdagochtend de conferentie openen.

InnMain houdt zich bezig met zes richtingen binnen Industrial Maintenance: automatisering, vloeistoffen, elektronica, mechanisch, lassen en autotechniek. Het doel van InnMain is om een Europees profiel te ontwikkelen voor de functie van Maintenance Technician en Maintenance Supervisor. Daarvoor worden o.a. onderwijsprogramma’s vergeleken tijdens conferenties in de deelnemende landen. Kijken in elkaars keuken met het Europees Kwalificatiekader als uitgangspunt.
Deze week is het de beurt aan Nederland om als gastland op te treden. Plaats van handeling: het Markiezaat College in Bergen op Zoom. Dit MBO Techniekcollege biedt opleidingen aan voor al de genoemde Innmain richtingen, maar is ook maintenance specialist voor Vliegtuigtechniek.

De toekomst op het spel
Goed geschoold personeel voor maintenance sectoren is van levensbelang voor de Nederlandse economie. Tevens is het zaak om Nederland als technisch kennisland te behouden voor de toekomst.
Vakbekwaamheid als belangrijk exportprodukt!
Met deze doelstelling is de Stichting MEC (Maintenance Education Consortium) drie jaar geleden gestart als samenwerkingsverband van maintenance onderwijs in Zuid-Nederland. Aangesloten zijn ROC West-Brabant (waaronder het Markiezaat College), ROC Zeeland/Westerschelde, ROC Tilburg, ROC Zadkine, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool, Leeuwenborgh Opleidingen en kenniscentrum Kenteq.
Het MEC is participant van het Innmain project, tevens onderdeel van het Dutch Institute World Class Maintenance: een volledig onderwijsbouwwerk van beroepsonderwijs (VMBO-MBO-HBO-WO, gekoppeld aan onderzoek) waarbij alle sectoren van maintenance (luchtvaart, proces, energie, maritiem en infra) betrokken zijn.

Over de foto: Van links naar rechts: Antonio Mir (organisator en voorzitter van het Innmain project), burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom en Joost de Jongh, directeur Markiezaat College.
Antonio Mir, directeur van het Xabec Vocational Training Center uit Valencia begon twee jaar geleden via de internetkanalen van de EU zijn zoektocht naar gelijkgestemde geesten om kennis en vaardigheden van het  beroepsonderwijs voor de maintenance sectoren te delen en te innoveren. Dit wilde hij doen d.m.v. uitwisselingsprogramma’s van docenten en studenten op Europees niveau. Samenwerking van onderwijsorganisaties en bedrijfsleven is daarbij een doelstelling.
Het ROC West-Brabant pikte dit op en bracht hem in contact met een van haar scholen, het Markiezaat College, gespecialiseerd in MBO maintenance onderwijs.

Zie voor doelstellingen en uitleg ook de site van het Innmain project: http://www.innmain.eu/

Meer informatie over Curio techniek en technologie :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!