Business Center Treeport weer stap dichterbij

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Gemeente Zundert

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst tussen de gemeente Zundert en de Vereniging Treeport, en de oprichting van een zogenoemde Synergiegroep, is de realisatie van het Business Center Treeport weer een stap dichterbij.

Business Center Treeport weer stap dichterbij

Het Business Center Treeport (BCT), een initiatief van de gemeente Zundert, de stad Hoogstraten (België) en de Vereniging Treeport, wordt een duurzaam en innovatief centrum, gericht op één van de groenste sectoren van Nederland en België: de boomteeltsector. Het centrum zal ruimte bieden aan (inter-) nationale handel, logistiek, promotie, onderzoek, onderwijs en andere bedrijvigheid.

Grensoverschrijdend

De voorbereidingen voor een grensoverschrijdend Business Center Treeport lopen al sinds 2008. In de afgelopen jaren zijn diverse marktverkenningen en locatiestudies verricht. De haalbaarheid van de plannen werd steeds duidelijker. Met de recente ondertekening van een intentieovereenkomst tot samenwerking tussen gemeente Zundert en Vereniging Treeport is weer een belangrijke stap gezet.

Begeleiding en advies

Ook de recente oprichting van een zogenoemde 'synergiegroep' draagt bij aan een zo goed en snel mogelijke realisatie van het BCT. De synergiegroep bestaat uit de aandeelhouders (Victorem investments, BOM en Treeport BCT Partners BV) en de gemeenten Zundert en Hoogstraten (België). Mogelijk sluiten de provincies Noord-Brabant en Antwerpen later ook aan. De synergiegroep begeleidt en adviseert de projectorganisatie die het BCT moet realiseren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!