Business coaches gezocht voor mkb-instrument van Horizon 2020

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksoverheid

Business coaches kunnen zich nog steeds aanmelden bij de Europese Commissie voor het uitvoeren van coachingopdrachten voor het mkb-instrument van Horizon2020.

Business coaches gezocht voor mkb-instrument van Horizon 2020

Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is nationaal contactpunt voor dit programma.

De coaches hebben als taak om de mkb’s in hun mkb-instrumentproject te ondersteunen bij het succesvol commercialiseren van hun innovatie.

Selectie business coaches

Het aantal benodigde coaches hangt af van het aantal SME instrumentprojecten dat subsidie toegewezen krijgt per cut-off date. Bij de eerste cut-off date (18 juni 2014) waren dat er in Nederland 5. Deze zijn inmiddels gevonden en hebben of krijgen binnenkort een contract met de Europese Commissie.

Binnenkort zal het Enterprise Europe Network-team van RVO.nl de Nederlandse bedrijven bezoeken die bij de cut-off dates van 24 september en 9 oktober 2014 voor subsidiëring zijn geselecteerd. Op basis van een behoefteanalyse bij deze bedrijven zullen vervolgens opnieuw coaches uit de database worden benaderd met een specifieke coachingopdracht.

Behoefte aan coach

In de praktijk blijkt dat er vaak behoefte is aan een coach met een zeer specifieke expertise van een bepaalde sector. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om de juiste coach te vinden. Geïnteresseerde business coaches met minimaal 5 jaar ervaring met innovatie kunnen zich dus nog steeds in de Europese coach-database registreren.

Voordelen registratie als coach

Registratie in de database betekent dat de coach in contact komt met de meest innovatieve mkb’s in Europa. Daarnaast kan de coach ook in heel Europa gevraagd worden en lid worden van een nieuwe exclusieve coaching community rond het SME instrument. Hierbij hebben coaches gratis toegang tot coachtrainingen en netwerkevenementen.

Meld u nu aan

Wilt u zich aanmelden als business coach? Dat kan via het online registratieformulier.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!