BZW in debat met Donner

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: BZW

Vijftien BZW-leden van de kring Midden-Brabant voerden een pittig debat met demissionair minister Piet Hein Donner, die op 1 maart in Tilburg was voor een werkbezoek.

BZW in debat met Donner

Het thema: arbeidsmarkt van de toekomst, de locatie: Cardan Groep.    
Op verzoek van de BZW ontving de Cardan Groep demissionair minister Piet Hein Donner (CDA, Sociale Zaken en Arbeidsmarkt).
Dit gebeurde op 1 maart tijdens zijn werkbezoek aan Tilburg op uitnodiging van het CDA Tilburg.
Na een rondleiding ging hij in debat met een 15-tal ondernemers uit de regio Midden-Brabant. Onder leiding van Karin Bruers werd er gesproken over de toekomstige arbeidsmarkt, de verwachtte krapte, over de organisatie van re-integratie en de nodige flexibilisering van de arbeidsmarkt. Joost Eijkens van de Cardan Groep gaf aan dat er de laatste jaren veel te veel geld is opgegaan aan diverse projecten die niet hebben geleid tot een grotere arbeidsparticipatie. Re-integratiegelden worden verkeerd besteedt.

Er is veel potentieel op de arbeidsmarkt, maar die moeten we op de juiste wijze aanboren.
Loonkostensubsidie zou een van de middelen kunnen zijn om deze participatie te stimuleren.
Met name de zorg heeft hier grote behoefte aan. Maar ook de techniek; techniek is vaak niet ‘sexy’ genoeg, aldus Hans van den Bersselaar, eigenaar van een zelfstandig staalbouwbedrijf in Udenhout.

Tijdens het debat werd ook aangestipt dat de overheid meer moet faciliteren, bijvoorbeeld waar het gaat om het stimuleren van de juiste kinderopvang, maar ook bij het verbeteren van de arbeidsethos of het verbeteren van de regelgeving om ouderen in het werkproces te behouden.

Naast zijn bezoek aan de BZW bij de Cardan Groep, bezocht Donner de Universiteit van Tilburg waar hij in gesprek ging met studenten over het thema 'de arbeidsmarkt van JOUW toekomst'.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!