BZW steunt onderzoek "Op zoek naar het DNA van de Brabantse topondernemer"

  • Onderwijs & Training
  • Bron: BZW

Fontys Centrum voor Ondernemerschap en het Brabant Centre of Entrepreneurship zijn samen op zoek naar de persoonskenmerken en competenties die Brabantse topondernemers zo succesvol maken.

BZW steunt onderzoek "Op zoek naar het DNA van de Brabantse topondernemer"

Het onderzoek moet onder andere leiden tot ‘lessons learned’ voor startende ondernemers en inspirerende portretten. Daarnaast dienen de resultaten als input voor onderwijs, dienstverlening en verder onderzoek op het gebied van ondernemerschap.

Aan de eerste fase van het onderzoek, dat op 5 maart van start is gegaan, kan iedereen een bijdrage leveren. Onder andere via social media. Via de webpagina van Fontys kan iedereen die dat wil aangeven wie hij of zij een Brabantse topondernemer vindt. Natuurlijk levert dat een aantal voorspelbare namen op, maar in de afgelopen dagen zijn ook al veel verrassende namen binnengekomen.

De top-50 van de genomineerden wordt benaderd om een competentiescan uit te voeren. De uitkomsten van deze scan worden vergeleken met die van jonge en minder ervaren ondernemers.

Vervolgens wordt een twintigtal ondernemers benaderd voor een diepte-interview over hun ambities, geschiedenis als ondernemer, stijl van werken, visie op organiseren en relatie tot de regio. Dit resulteert in een aantal portretten en ‘best practices’ die gebruikt kunnen worden in de dienstverlening vanuit het Centrum voor Ondernemerschap en in diverse onderwijsprogramma’s.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!