Campione scoort met OPZuid én krijgt centraal fieldlab in Midden-Brabant

  • Maintenance
  • Bron: Midpoint Brabant

Het OPZuid programma kent een bedrag van bijna € 6 miljoen (totale investering € 12 miljoen) toe aan het Smart Industries project CAMPIONE.

Campione scoort met OPZuid én krijgt centraal fieldlab in Midden-Brabant

Het project is gericht op het 100% voorspelbaar maken van onderhoud binnen de chemie- en procesindustrie, via slimme technieken op het gebied van condition monitoring en big data.

Fieldlab

CAMPIONE realiseert een centraal Fieldlab in Midden Brabant. De gemeente Tilburg en de gemeente Rijen zijn medefinancier (beoogde locatie: Aerospace en Maintenance Campus Gilze-Rijen).
Wethouder Erik de Ridder van de gemeente Tilburg is verheugd over de OPZuid toekenning. 'De fieldlabs zijn van belang voor onze landelijke en regionale economie.  Samen met onder meer Gilze Rijen hebben wij hard gewerkt om fieldlab Campione in Aeroparc Gilze-Rijen te huisvesten. Het is dan ook goed nieuws dat een bedrag van bijna 6 miljoen is toegekend. Het fieldlab biedt straks aan tientallen mensen werk.'

Met het Fieldlab ontstaat een unieke faciliteit voor bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen waarmee in een veilige en makkelijk toegankelijke omgeving geëxperimenteerd kan worden met de nieuwste technieken, de laatste innovaties op het gebied van condition monitoring en big data kunnen worden gedemonstreerd en personeel opgeleid en getraind kan worden.

Het Fieldlab wordt aangesloten op de verschillende Living Labs bij de deelnemende chemieconcerns/procesindustrie. Daarbij is Condition Based Maintenance een hoofdthema, maar wordt via betrokken onderwijsinstellingen en het Human Factor DAFlab van Tilburg University direct aandacht geschonken aan de menselijke aspecten.

Partners

Het CAMPIONE consortium, dat is gevormd door het Dutch Institute World Class Maintenance in samenwerking met Midpoint Brabant, kent een interessante mix aan projectdeelnemers. De bedrijven: DAF, Actemium, Delta, DOW Benelux, Ericsson Telecommunicatie, FUJIFILM, Sitech, Asset Health Dynamics, BlueTea, Inteliments, Mainnovation, Oliveira, Prezent, Interman, Mobile Shutdown Systems, Samure, Metatronics, IMS International. De onderwijs- en kennisinstellingen: NLR, ROC Tilburg, Tilburg University, TU Eindhoven, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en het Kennis- en Innovatiecentrum KI. Daarnaast zijn Sabic, Tata Steel, IFF, Rijksuniversiteit Groningen, het Duitse Frauenhofer instituut en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) partners die zonder subsidie deelnemen in het project.

Naar verwachting opent Minister Kamp in het najaar de eerste onderdelen van het Fieldlab.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!