Care Academy Veluwe: de zorg klaar voor de toekomst

  • Farma & Zorg
  • Bron: Regio Noord-Veluwe

Gezamenlijk ontwikkelde opleidingen door zorg- en welzijnsorganisaties én het onderwijs. Dat was de droom toen Regio Noord-Veluwe in 2011 met een aantal organisaties startte met de Care Academy Veluwe.

Care Academy Veluwe: de zorg klaar voor de toekomst

Nu is dit idee geborgd: de Care Academy Veluwe biedt scholing en bijscholing aan studenten en medewerkers in de zorg.

Het unieke scholingsconcept is opgepakt door ROC Landstede, Hogeschool Windesheim, de ’s Heeren Loo Zorggroep, Bartiméus en andere zorgorganisaties in de regio. Op maandag 14 september 2015 bracht burgemeester Hoogendoorn een werkbezoek aan ’s Heeren Loo locatie Ermelo.

De scholing gaat om workshops en coaching, gerelateerd aan de vragen van studenten. Elke student of cursist volgt daardoor een eigen ontwikkeltraject, gebaseerd op diens (werk)situatie en ontwikkelfase. Hiermee wil Care Academy de creativiteit en ondernemende houding van studenten stimuleren. Want cliënten hebben sterke ondersteuningspartners nodig om hen zoveel mogelijk naar zelfredzaamheid en autonomie te helpen.

Opleidingsprogramma

De Care Academy heeft geen eigen schoolgebouw. Het leren en werken vindt vooral plaats op de werkvloer van de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties. Leerlingen krijgen begeleiding van onderwijscoaches van ROC Landstede en Hogeschool Windesheim.

Het programma biedt drie pijlers:

  • praktijkgerichte mbo-opleidingen in de zorg & welzijnssector;
  • bij- en nascholing en maatwerkonderwijs voor medewerkers;
  • zorg ethisch laboratorium: ervaringsgericht leren, de ethische kanten van het zorg ontvangen aan den lijve ervaren en bespreken.

Samenwerking en innovatie

De Care Academy biedt een bruisend platform voor zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Noord-Veluwe. Een platform waar samenwerking, kennisdeling en innovatie plaatsvindt. In het opleidingsprogramma is er veel aandacht voor ICT en digitale communicatie. Het doel is om de digitale wereld steeds meer te integreren in het beroep van de zorgprofessional. Doe meer met minder: dat kan met behulp van slimme apps en zorgdomotica-toepassingen.

Nieuwe rol voor zorgmedewerkers

Elke organisatie heeft een deel van de puzzel in handen. Het onderwijs heeft behoefte aan de actuele ervaringen van dit moment in de zorg- en welzijnssetting. De zorg heeft vervolgens goed onderwijs nodig om professionals op te leiden. De samenwerking maakt de cirkel rond.

Samenwerkingspartners

Care Academy Veluwe is onderdeel van Regiocontract Noord-Veluwe 2012-2015. De ssamenwerkingspartners zijn ’s Heeren Loo, ROC Landstede, Hogeschool Windesheim Flevoland, Bartiméus, InteraktContour, Careander, Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, ICare, Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven, Regio Noord-Veluwe, Ziekenhuis St. Jansdal. Care Academy Veluwe is mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de Provincie Gelderland.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!