Care Innovation Center West-Brabant aangesloten bij het European Network Of Living Labs

  • Farma & Zorg
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Op vrijdag 5 september heeft het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) het officiële keurmerk Living Lab van het European Network of Living Labs ontvangen.

Care Innovation Center West-Brabant aangesloten bij het European Network Of Living Labs

Daarmee voldoet de zogenoemde proeftuin voor zorginnovaties aan de Europese richtlijnen die zijn gesteld aan Living Labs.

Het Europese netwerk bepaalt als keurmeester of een initiatief zich officieel een Living Lab mag noemen. Sinds 2006 hebben wereldwijd ongeveer 340 proeftuinen het keurmerk Living Lab ontvangen. Vandaag zijn daar 25 proeftuinen aan toegevoegd waarvan twee proeftuinen uit Nederland: het Eindhoven Living Lab en het Care Innovation Center West-Brabant dat is gevestigd aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal.

Wethouder Hans Verbraak: “Afgelopen week heeft het CIC zich gepresenteerd tijdens de vijfde editie van de OpenLivingLab Days in Amsterdam. Het CIC heeft bewezen dat ze de capaciteit in huis heeft om te opereren als een Living Lab en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het creëren van een Europees zorginnovatiesysteem. De proeftuin is van grote waarde voor de regio en geeft een impuls aan de zorg in West-Brabant”.

Proeftuin voor zorginnovaties

Om zorginnovatie in de regio te stimuleren, lanceerden de gemeente Roosendaal, zorgorganisaties, onderwijsorganisaties en bedrijven in 2013 het CIC West-Brabant. Deze proeftuin voor zorginnovaties verbindt zorggerelateerde partijen met elkaar om zorginnovaties en –initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Innovaties worden toegepast in het dagelijkse leven van mensen en bij het opleiden van mensen voor de gezondheidszorg. Uiteindelijk doel is om mensen zo lang mogelijk in de thuissituatie te verzorgen en te verplegen, de kosten van de gezondheidszorg te beperken en mensen al tijdens hun opleiding te interesseren voor en te laten werken met innovaties.

Huis van Morgen

In oktober 2014 opent het CIC West-Brabant op de Zorgboulevard van het Kellebeek College in Roosendaal het Huis van Morgen. Hier kunnen studenten, docenten, patiënten, mantelzorgers en professionele zorgverleners kennismaken met innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn die morgen al toepasbaar zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!