Carpoolvoorziening bij Ei van Drunen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Heusden.nl

Bij het Ei van Drunen wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een gloednieuwe carpoolvoorziening. De carpoolplaats biedt straks plek aan ongeveer 60 auto’s waarvan twee invalidenplaatsen. Het terrein wordt voorzien van verlichting om zo de veiligheid te vergroten.

Carpoolvoorziening bij Ei van Drunen

In februari is de bouw van de carpoolplaats gestart. Deze week zijn de bestratingswerkzaamheden begonnen. Als alles volgens planning verloopt zijn eind maart de werkzaamheden afgerond en is de plaats geschikt om te carpoolen.

Plannen

Omdat door de aanleg van het Ei van Drunen de oude carpoolplaats niet meer aantrekkelijk was, parkeerden veel forensen hun auto op het tijdelijke parkeerterrein ten zuiden van het Ei van Drunen. Voor deze locatie zijn echter plannen voor de vestiging van een tankstation.

De bouw van de carpoolplaats kan worden verwezenlijkt dankzij de provinciale subsidieregeling Verkeer en vervoer in Noord-Brabant. Aan de gemeente Heuden is een provinciale subsidie toegekend van 50 procent op de grondkosten en uitvoeringskosten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!