home » nieuws » Industrie »

CBS: Zwaartepunt van de industrie ligt in regio Brainport Eindhoven

  • Industrie
  • Bron: Brainport.nl

Het zwaartepunt van de Nederlandse industrie ligt meer dan ooit in Zuidoost-Brabant, de regio Brainport Eindhoven. De toegevoegde waarde van de industrie voor Zuidoost-Brabant is in twintig jaar tijd ruim verdubbeld, van iets meer dan 4 miljard euro naar bijna 9 miljard.

CBS: Zwaartepunt van de industrie ligt in regio Brainport Eindhoven

Dat is geen trendbreuk, zo constateert CBS in een onlangs gepubliceerde paper over de staat van de industrie in Nederland, maar wel een versteviging van een al aanwezige verdeling. De toegevoegde waarde van de industrie voor Zuid-Oost Brabant is in twintig jaar tijd ruim verdubbeld, van iets meer dan 4 miljard euro naar bijna 9 miljard. Het belang van Groot-Amsterdam – twintig jaar geleden nog op de derde plaats qua industrie?le toegevoegde waarde – neemt af. Daar is de industrie in de afgelopen twintig jaar niet meer gegroeid.

“De industrie is nog steeds van groot belang voor de economie, vooral buiten de Randstad”, zo schrijft CBS. “De belangrijkste industriële regio’s van Nederland zijn Zuidoost-Noord-Brabant en Groot Rijnmond. Die koppositie hadden ze twintig geleden ook al. Wel lijkt er een verschuiving plaats te vinden van het zwaartepunt van de industrie van het westen naar het zuiden van Nederland, met name Noord-Brabant.” Brabant heeft dat vooral te danken aan de kracht van de elektrotechnische en machine-industrie.

Lees hier het complete artikel

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!