Centrum voor Duurzame ontwikkeling en Voedselzekerheid gestart door Wageningen UR

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley

Het nieuwe Centrum voor Duurzame ontwikkeling en Voedselzekerheid van Wageningen UR is opgericht op initiatief van universiteitshoogleraar Rudy Rabbinge.

Centrum voor Duurzame ontwikkeling en Voedselzekerheid gestart door Wageningen UR

Via het centrum wordt gepoogd geld voor onderzoek naar duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid binnen te halen door de kennis die daarover binnen Wageningen UR aanwezig is beter te bundelen en naar buiten te presenteren. Waar mogelijk wordt geparticipeerd in grote internationale onderzoeksinitiatieven. Verder wordt er vanuit het centrum interdisciplinair universitair onderwijs en promotieonderzoek verzorgd, waarbij voedselzekerheid en duurzame ontwikkeling centraal staat.


Bram Huijsman, is aangesteld als directeur van het Centrum voor Duurzame ontwikkeling en Voedselzekerheid. Het centrum werkt vanuit de Social Sciences Group van Wageningen UR en krijgt inhoudelijk advies van een groep hoogleraren. Zo'n tien deeltijdwerkers vormen het kernteam van het centrum. Het is geen organisatorische herschikking van bestaand werk, maar een nieuw initiatief om het werk van Wageningen UR beter voor het voetlicht te brengen, bendrukt Huijsman, Wageningen International blijft het front office voor het internationale relatiebeheer van Wageningen UR.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!