Centrum voor Jong Ondernemerschap in Nijmegen

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: CvJO

September a.s. opent het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) Nijmegen haar deuren. Net als in Doetinchem en Apeldoorn is het CvJO een broedplaats voor startende ondernemers en ondernemende studenten (werkend vanuit een projectbureau).

Centrum voor Jong Ondernemerschap in Nijmegen

Sinds december 2010 is de aanjager van CvJO Nijmegen, Koen Sieben (nu ook parttime docent aan de HAN), hard aan het werk om het CvJO van de grond te trekken. Alle relevante partijen, zoals gemeente(n), provincie, kennisinstellingen, etc. worden betrokken bij de plannen en realisatie van de broedplaats.
CvJO Nijmegen heeft, als zelfstandige stichting, de ambitie om de regionale innovatiekracht te versterken door Ondernemers, Organisaties, Onderwijs en Overheden met elkaar te verbinden. Dit gebeurt door innovatieve projecten op te pakken die toegevoegde waarde bieden aan zoveel mogelijk shareholders in de regio.

De kracht van alle CvJO’s is gebaseerd op het enthousiasme van alle betrokken partijen en de visie dat er zoveel mogelijk gedeeld moet worden. Op deze manier vindt er veel interactie en co-creatie plaats tussen, bijvoorbeeld, studenten en de starters. Het zijn met recht broedplaatsen, er worden dingen bedacht en mensen komen er om geïnspireerd te worden en anderen te ontmoeten.

Naast het oppakken van innovatieve projecten, wordt er op het moment hard gewerkt aan het vinden van een passende locatie. CvJO Nijmegen zoekt naar een ruimte (minimaal 120m2) waar het eerste (anderhalf) jaar niet of in de vorm van een wederdienst betaald wordt. Op deze manier wordt de investeringsbegroting beheersbaar gehouden en is na verloop van tijd een succesvolle exploitatie mogelijk. CvJO Doetinchem heeft dit inmiddels al bewezen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!