home » nieuws » Industrie »

Chemelot en HTCE geven samen nieuwe impulsen aan economie Zuidoost-Nederland

  • Industrie
  • Bron: Brainport Development

Onder een nieuwe leiding gaat de Chemelot Campus in Geleen de ambities van Brainport 2020 versneld invullen.

Chemelot en HTCE geven samen nieuwe impulsen aan economie Zuidoost-Nederland

Opereerde de campus voorheen onder de vlag van DSM, vanaf 1 januari treden ook de provincie Limburg en de Universiteit Maastricht toe tot het consortium dat de scepter zwaait over de Chemelot Campus. "Onze focus richt zich voortaan niet meer primair op het bedrijfsbelang, maar op het totale belang van deze regio", zegt Jos Schneiders, als directeur Special Projects DSM nauw betrokken bij Chemelot Campus en Brainport 2020.

Op de campus zijn tientallen ondernemingen actief op het terrein van chemie, materialen en life sciences. De nieuwe organisatorische opzet gaat extra impulsen geven aan de economie. "Brainport 2020 voorziet in de verdere groei van de topsectoren waarin Zuidoost-Nederland excelleert. De ontwikkelingen op onze campus sluiten daar nauw bij aan. Tot op heden hebben vijftig bedrijven zich hier gevestigd, waaronder 10 gedurende de laatste twee jaar. Samen hebben zij circa 850 medewerkers in dienst."

Schneiders wijst erop dat de voortgang van de campus in Limburg goeddeels te danken is aan open innovatie, waarbij bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksinstellingen hun expertise en know how met elkaar delen. Het consortium wil daarop nog sterker het accent gaan leggen. Onder andere door meer partijen in de regio bij campusactiviteiten te betrekken. "Daarom zijn we gestart met een science-opleiding met vijftig studenten. Deze studenten kunnen binnen ondernemingen op de campus werken aan producten of processen. Met de mogelijkheid dat daar weer nieuwe starters uit voortkomen."

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!