Chinamissies dragen bij aan zakelijk succes

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Provincie Gelderland

Een delegatie van het Gelderse bedrijfsleven en gedeputeerde Marijke van Haaren bezoeken van 9 tot en met 24 april 2010 China. Uit onderzoek blijkt dat deze missies bijdragen aan het zakelijke succes van individuele Gelderse bedrijven in China.

Chinamissies dragen bij aan zakelijk succes

In de afgelopen 10 jaar heeft de provincie Gelderland meerdere economische missies naar China georganiseerd, voor een deel samen met de provincie Overijssel. Deze worden door de deelnemende bedrijven in hoge mate gewaardeerd, aangezien ze direct tot omzet leiden en bijdragen aan de werkgelegenheid in Gelderland. Het gaat daarbij om vele miljoenen euro’s en enkele honderden arbeidsplaatsplaatsen op jaarbasis. Onderzoek naar 10 jaar China-missies toont dat dat aan.

Bestuurder
De inzet van de Gelderse bestuurders blijkt in belangrijke mate te kunnen bijdragen aan het zakelijk succes van bedrijven. De Chinese overheid ziet die inbreng als een belangrijke randvoorwaarde om Nederlandse bedrijven het zakelijk succes ook te gunnen.

Samenwerking
In China is men sterk geïnteresseerd in samenwerking op beleidsterreinen als milieutechnologie, water management en energievoorziening. In Gelderland zijn meerdere bedrijven gevestigd die toonaangevend op deze terreinen zijn. De gegenereerde omzet en werkgelegenheid komen voor een belangrijk deel voort uit export van dergelijke dienstverlening.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!