Chinese delegatie onder de indruk van Noord-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Elf bedrijven uit de Chinese provincie Jiangsu brachten vorige week een bezoek aan Brabant om hun zakelijke kansen in Brabant nader te onderzoeken. De Chinese bedrijven waren erg enthousiast over de geavanceerde kennis en technologie die de regio te bieden heeft.

Chinese delegatie onder de indruk van Noord-Brabant

Op donderdagavond was er een openingsdiner in Eindhoven inclusief speeches en de presentatie “Brabant: Innovation at its best”, waar de Chinese bedrijven en de Science & Technology vertegenwoordigers van de Provincie Jiangsu werden welkom geheten door de Provincie Noord-Brabant en de BOM

Programma

Op vrijdag vond vervolgens het officiële programma plaats op diverse locaties in Brabant, onder meer bij de TU Eindhoven, afvalstoffendienst Den Bosch en Waterschap de Dommel. De bedrijven werden afhankelijk van hun expertise verdeeld in groepen met de thema’s smart city en afval- en watermanagement, voor twee bedrijven was er zelfs een programma op maat gemaakt. Per onderwerp werden presentaties gegeven door diverse Brabantse bedrijven en vonden verschillende matchmaking gesprekken plaats. Er waren verspreid over de programma’s meer dan twintig Nederlandse bedrijven aanwezig die kennis maakten met één of meerdere Chinese bedrijven. De Chinese bedrijven waren na afloop erg enthousiast over de geavanceerde kennis en technologie.

Zusterrelatie en rol BOM

Aan de basis van inkomende missies zoals deze uit Jiangsu, ligt de zusterrelatie van de Provincie Noord-Brabant met de Chinese provincie Jiangsu. De BOM is hierbij nauw betrokken vanuit haar ondersteuning aan Brabantse bedrijven op het gebied van internationaal ondernemen. De BOM verstrekt niet alleen informatie, maar zet actief haar netwerk in, zowel in Brabant als ter plaatse in Jiangsu. Naast het ontvangen van internationale delegaties in Brabant, organiseert de BOM ook ook kleinschalige, themagerichte missies naar onder andere China en Zuid-Duitsland, waarbij matchmaking altijd centraal staat.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!