Chinese zuivelgigant kiest voor FoodValley regio

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Regio FoodValley

FoodValley staat internationaal op de kaart in de zuivelsector. De komst van Yili is hier een prachtig voorbeeld van. Deze Chinese zuivelgigant is in de koelkast van praktisch ieder Chinees huishouden te vinden.

Chinese zuivelgigant kiest voor FoodValley regio

Op dinsdag 25 februari opende Yili officieel zijn Research & Development center op de campus van de Wageningen UR.

Yili Group

De Yili Group is twintig jaar geleden opgericht en is inmiddels de onbetwiste marktleider in de Chinese zuivelbranche met meer dan 1.000 merken. Van melk en ijs tot melkpoeder en babyvoeding. In 2012 maakte Yili een omzet van 6,9 miljard. De keuze voor een centrum in Nederland en specifiek FoodValley is vooral gebaseerd op de sterke clustering van de toonaangevende kennisinstituten op het gebied van zuivel. Denk hierbij aan de Wageningen UR als wereldleider in zuivelkennis en sterke spelers als NIZO, Alterra en Essensor.

Ontwikkeling van health products

De komst van Yili naar Wageningen past goed bij de ambities van deze wereldspeler. De heer Pan Gang, CEO and chairman van Yili Group: “We zijn bijzonder vereerd dat ons R&D Center nu op de campus in FoodValley wordt gerealiseerd. Samen met Wageningen UR richt Yili zich op ontwikkeling van health products zoals bijvoorbeeld lactose-arme melk en clean products, dus met zo weinig mogelijk toevoegingen. Verder willen we zo duurzaam mogelijk produceren voor de meer dan 1 miljard inwoners van China.”

Toonaangevende zuivelbedrijven

Mede dankzij de expertise van Wageningen UR kan de FoodValley regio maximaal profiteren van de prachtige kansen die deze snelgroeiende wereldmarkt voor zuivel biedt. De kennis uit deze regio wordt wereldwijd gedeeld en vermarkt. Andere toonaangevende zuivelbedrijven in de FoodValley regio zijn onder andere het Research & Development Centre van FrieslandCampina in Wageningen en Arla Foods in Nijkerk.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!