Cleantech Regio Stedendriehoek koerst naar schone toekomst

  • Technologie
  • Bron: Gemeente Voorst

Samenwerkende ondernemers, onderwijs en overheden in de Stedendriehoek hebben gekozen voor het begrip Cleantech als verbindend thema voor de regio.

Cleantech Regio Stedendriehoek koerst naar schone toekomst

Dit is bekendgemaakt op 25 november in Orpheus in Apeldoorn. ´Cleantech zit in het DNA van de regio,´ legt Andries Heidema, voorzitter van de Strategische Board Stedendriehoek uit. ´Door nu uit te komen voor dit profiel, doen we eigenlijk niets anders dan kleur bekennen. Wij zijn Cleantech Regio Stedendriehoek´.

Cleantech is letterlijk schone technologie. Het helpt bedrijven en bewoners om duurzaam te produceren en consumeren. Productie wordt efficiënter en goedkoper, waardoor de concurrentiekracht verbetert. Het biedt tal van kansen voor innovatie, nieuwe werkgelegenheid en boven alles: een schone toekomst!

Bovengemiddelde inzet in de Stedendriehoek

Cleantech is diepgeworteld in de regio. Nu al zetten bewoners en bedrijven in de regio Stedendriehoek bovengemiddeld in op duurzame productie en dienstverlening en het verkrijgen van energieneutraliteit. Een circulaire economie, waarin het (her)gebruik van producten en grondstoffen centraal staan. Om zo te komen tot een duurzame samenleving die economisch èn ecologisch houdbaar is.

Door deze talrijke initiatieven te labelen en bundelen als Cleantech Regio Stedendriehoek, krijgt innovatie meer kans, krijgen nieuwe initiatieven meer draagvlak en versterken we elkaar. Heidema benadrukt: ´Ons logo en onze aanpak zijn niet gesloten: we zoeken juist de verbinding om de cleantech ambities waar te maken! Van lokale ondernemers en bewonersinitiatieven tot en met de ons omringende innovatieregio’s. We maken die reis samen´.

Cleantech Tomorrow

Op 3 en 4 februari 2014 vindt het event Cleantech Tomorrow: travel to the future plaats in en om de Schouwburg in Deventer. ´Het wordt hét event waar we laten zien welke initiatieven al opgepakt zijn en welke kansen we zien liggen op het gebied van cleantech´. Reisleider is niemand minder dan Robert Swan, de man die zowel de Noordpool als de Zuidpool exploreerde. De twee dagen staan bol van themasessies en inspirerende voorbeelden op het gebied cleantech. Het programma is te vinden op www.cleantechregio.nl

Holland Cleantech Challenge

Tijdens het event worden middels de Holland Cleantech Challenge studenten en ondernemers uitgedaagd een cleantech oplossing te bedenken voor een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid. De winnaars worden aan het eind van het event Cleantech Tomorrow bekend gemaakt. Zij maken kans om met Swan op expeditie naar Spitsbergen af te reizen. In de periode die volgt zullen in onze regio nog vele challenges volbracht worden. Studenten en ondernemers kunnen hiervoor terecht in het Cleantech Center in Zutphen. Meer informatie of een challenge inbrengen? Ga naar www.cleantechregio.nl.

Strategische Board Stedendriehoek

Ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de regio werken nauw samen in de Strategische Board Stedendriehoek. Zij richten zich op het versterken van de innovatiekracht en het concurrentievermogen van het bedrijfsleven, een goed werkende, vraaggerichte arbeidsmarkt met een goede aansluiting vanuit het onderwijs en een onderscheidend vestigingsklimaat. De Strategische Board Stedendriehoek is initiatiefnemer van de profilering van de regio als Cleantech Regio Stedendriehoek.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!