Coca-Cola investeert in duurzaamheid

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kliknieuws

Tijdens een bijeenkomst van de American Chamber of Commerce, BOM Foreign Investments en Coca-Cola heeft Coca-Cola Enterprises vandaag nieuwe initiatieven in haar duurzaamheidsbeleid aangekondigd.

Coca-Cola investeert in duurzaamheid

Per 1 januari 2011 zal de productievestiging van Coca-Cola in Dongen volledig op groene stroom draaien. Daarnaast zal Coca-Cola al haar grote koelingen met open voorkant omzetten naar gesloten koelingen en zal zij het plaatsen van het Energy Management Device (EMD) op haar koelingen voortzetten.

“Het verlagen van de CO2-uitstoot is een belangrijk speerpunt van ons duurzaamheids-beleid. We kijken daarbij niet alleen naar mogelijkheden binnen onze organisatie, maar steeds meer ook binnen de hele keten. Onze initiatieven om over te stappen naar groene energie, het afsluiten van onze koelingen en het plaatsen van EMD dragen hier goed aan bij. Het afsluiten van de voorkant van een koeling bespaart 40 tot 50 procent energie en het plaatsen van EMD maakt een automaat tot 35 procent energiezuiniger", aldus John Brands, directeur Coca-Cola Enterprises Nederland. Eerder dit jaar heeft Coca-Cola de 0,5 liter PET-fles 17 procent lichter gemaakt en werden zogenaamde eco-combi’s in gebruik genomen die goed zijn voor 20 procent CO2-besparing in het transport.

 

Groene energie

Coca-Cola werkt naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. De afgelopen jaren daalde het energiegebruik van haar productievestiging in Dongen aanzienlijk. Coca-Cola streeft er naar om deze trend voort te zetten en daarnaast zal de fabriek per 1 januari 2011 volledig overstappen op groene stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen.
Drastische verlaging CO2-uitstoot koelingen
In Nederland heeft Coca-Cola ruim 80.000 koelapparaten staan om de consument op ieder gewenst moment in een Coca-Colaproduct te kunnen voorzien. Deze apparaten zijn echter wel verantwoordelijk voor een groot deel van ons CO2-uitstoot. Coca-Cola verlaagt de uitstoot door de koelingen met een open voorkant af te sluiten. Hier is het bedrijf in 2010 mee gestart en verwacht wordt dat er vanaf eind 2011 geen koelingen met open voorkant meer te vinden zijn.

Verder heeft Coca-Cola een Energy Management Device ontwikkeld die koelingen 35% energiezuiniger maakt. De automaten voorzien van EMD hebben bijvoorbeeld een slaapmodus, als het rustig is herkent de automaat dit en schakelt de verlichting uit en wordt de intensiteit van de koeling automatisch aangepast.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!