College Renkum stemt in met oprichting regionaal werkbedrijf

Het Renkumse college heeft besloten om in te stemmen met de inrichting van het regionaal werkbedrijf Foodvalley. Wethouder Wendy Ruwhof over het besluit: ,,Het werkbedrijf moet je niet zien als een echt bedrijf.

College Renkum stemt in met oprichting regionaal werkbedrijf

Het is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, UWV en werkgevers- en werknemersorganisaties."

Dit 'bedrijf' maakt met elkaar afspraken om werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. En de lat ligt hoog. In de Foodvalleyregio gaat het om 440 banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2016 naar structureel ruim 2.500 banen in 2019. ,,Ik besef dat dat een uitdaging is, maar door krachten te bundelen en bedrijven te interesseren willen we dit gaan bereiken", legt Wendy Ruwhof verder uit.

,,Uitgangspunten zijn ook: de juiste persoon op de juiste plaats. Reizen zou daarbij geen beletsel moeten zijn, stel je woont in Renkum en de ideale job bevindt zich in Scherpenzeel."

In 2015 en 2016 hebben mensen met een Wajonguitkering en mensen met een indicatie voor de Sociale werkvoorziening voorrang op deze banen. In de gemeente Renkum wonen ruim 600 Wajongeren. Zij worden in eerste instantie door het UWV herkeurd. Hierna weet Renkum pas het exacte aantal mensen met een arbeidsbeperking. Wat betreft de WSW staan er 8 mensen op de wachtlijst.

Sociaal akkoord

Het regionaal werkbedrijf wordt opgericht op basis van het sociaal akkoord van april 2013. Hierin staan landelijke afspraken tussen sociale partners en de overheid. ,,Het kabinet en het werkbedrijf hebben de ambitie om een arbeidsmarkt te krijgen waarin mensen met een arbeidsbeperking gelijkwaardig meedoen", benadrukt Wendy Ruwhof verder. Landelijk gaat het om 125.000 extra banen de komende jaren.

Onlangs sprak het Renkums college een voorkeur uit voor aansluiting vanaf 2015 bij de Foodvalleyregio. De huidige Foodvalleyregio bestrijkt de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!