Commissie van advies voor Havenstrategie Moerdijk 2030

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Eind 2011 hebben de gemeente Moerdijk, de provincie Noord Brabant en het Havenschap Moerdijk besloten om een eenduidig en breed gedragen Havenstrategie op te stellen.

Commissie van advies voor Havenstrategie Moerdijk 2030

Een Commissie van Advies onder leiding van Ed Nijpels zal als klankbord fungeren en heeft tevens de rol commitment voor de uitvoeringsagenda te verkrijgen bij de betrokken partijen.

De Havenstrategie bestaat uit een visie tot het jaar 2030 en een gezamenlijke uitvoeringsagenda voor alle betrokkenen. Het is de bedoeling de Havenstrategie eind 2012 aan te bieden aan gemeenteraad en provinciale staten. Het interactieve proces waarin burgers, bedrijven en diverse stakeholders worden betrokken gaat begin april van start.

Breed scala van vertegenwoordigers

Bij het opstellen van de Havenstrategie worden de feitelijke mogelijkheden van het gebied, de ontwikkelingen op mondiaal, (inter)nationaal, (boven)regionaal gebied en lokale inzichten vanuit de relevante partijen meegenomen. De B&A Groep uit Den Haag heeft de opdracht gekregen om het interactieve proces te begeleiden. Op 3 april wordt dit proces gestart met een eerste workshop. Hiervoor wordt een breed scala aan vertegenwoordigers van de overheid, ondernemers, onderwijs en omgeving uitgenodigd om input te vergaren.

Commissie van Advies

Deze commissie fungeert als klankbord bij het ontwikkelen van de Havenstrategie en voor het verkrijgen van commitment voor de bijbehorende uitvoeringsagenda. 
Ed Nijpels is bereid gevonden het voorzitterschap van de Commissie van Advies op zich te nemen. De overige leden zijn Marike van Lier Lels en Pieter van Geel (voor kort profiel, zie bijlage). Alle leden van de Commissie van Advies hebben een stevige ervaring in zowel het openbaar bestuur als het bedrijfsleven. Gemeente, Provincie en Havenschap zijn ingenomen met de bijdrage van deze commissieleden aan de Havenstrategie.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!