Common Sense verdiept Europese samenwerking

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

De provincie Gelderland zet internationale samenwerking in om de aanpak van problemen in steden te ondersteunen. Gelderland gaat profiteren van kennisuitwisseling met andere Europese regio's. Bovendien gaan ze samen gericht op zoek naar Europese subsidieprogramma’s.

Common Sense verdiept Europese samenwerking

Eind vorig jaar heeft de EU groen licht gegeven voor het Urbact II-programma dat de naam Common Sense heeft gekregen. In dit programma gaat de provincie de komende jaren met Europese regio's samenwerken. Gelderland heeft voor het programma partners gevonden in Zweden, Italië (regio’s Sicilië en Lazio), Polen, Engeland, Griekenland en Bulgarije.

Direct inspelen
Met Europese subsidie kan de provincie als programmatrekker inspelen op actuele ontwikkelingen bij klimatologische veranderingen en de financiële crisis. Gelders gedeputeerde Theo Peters: ‘Problemen waar wij mee te maken hebben, spelen natuurlijk ook in andere steden, regio’s en landen. Door meer inhoudelijke samenwerking willen we samen oplossingen zoeken voor deze problemen. Ook kan hierdoor een integrale en duurzame stedelijke ontwikkeling meer vorm krijgen.’

Eerste bijeenkomst
Theo Peters is aanwezig bij de eerste officiële bijeenkomst van de provincie met de andere partners, op 1 en 2 maart in Arnhem. De deelnemers gaan ervaringen uitwisselen en projectideeën bespreken en uitwerken. Ideeën voor bijvoorbeeld het stimuleren van alternatieve, schone energie door windmolens en zonnepanelen te plaatsen. Of ‘creatieve economie’, waarmee broedplaatsen voor kunstenaars ondersteund worden.

Kennis en ervaring.
Tijdens de bijeenkomst zullen ook de nieuwe Europese partners die gaan deelnemen aan Common Sense zich presenteren. De partners zijn geselecteerd op kennis en ervaring met Europese projecten en programma’s. Tot eind 2011 zijn er door heel Europa bijeenkomsten gepland. De partners bekijken dan samen de vorderingen van het programma in elkaars regio’s.

Meer informatie
Wilko van Kalkeren
Telefoon: (026) 359 97 21
E-mail: w.van.kalkeren@prv.gelderland.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!