Convenant 'Strategische Alliantie Veluwe Noord' vergroot bestuurskracht regio

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Harderwijk

Begin juli hebben de colleges van de gemeenten Ermelo, Elburg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten besloten de strategische samenwerking in de regio onder te brengen in de Strategische Alliantie Veluwe Noord.

Convenant 'Strategische Alliantie Veluwe Noord' vergroot bestuurskracht regio

Onder de voorwaarde dat de gemeenteraden instemmen met het sluiten van het bestuursconvenant, start deze samenwerking in oktober 2014 voor een periode van drie jaar. 

Toerisme, Infrastructuur en Samenwerking

De acht gemeenten willen de bestuurskracht van de regio versterken en hebben de handen ineen geslagen. De alliantie heeft een strategische agenda opgesteld en daarin staan drie onderwerpen centraal. Op het gebied van recreatie en toerisme, infrastructuur, verkeer en vervoer en op het gebied van verbinding met andere regio’s gaan de gemeenten samenwerken.

De strategische agenda is dynamisch van karakter en kan dus aangepast worden afhankelijk van de gezamenlijke strategische opgave van de komende jaren. De alliantie is geen uitvoeringsorganisatie, maar heeft een signalerende en coördinerende functie. De uitvoering van de strategische agenda wordt neergelegd bij verschillende bestaande organisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!