Coronacrisis en de Zeeuwse arbeidsmarkt

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Aan de slag in Zeeland

Uiteraard heeft de coronacrisis ook zijn weerslag op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Op provinciaal niveau wordt hard gewerkt om de gevolgen van het coronavirus in beeld te brengen en er adequaat op in te springen. Wel is al duidelijk dat vraag naar en aanbod van personeel sterk uit elkaar lopen.

Coronacrisis en de Zeeuwse arbeidsmarkt

Aan de slag in Zeeland functioneert als schakelpunt in dit proces door onder meer op de website aandeslaginzeeland.nl het nieuws hierover op de voet te volgen en ondernemers ondersteuning aan te bieden.

Ondersteuning nodig?

Heeft u ondersteuning van gemeenten of UWV nodig voor het matchen van vraag en aanbod (zowel voor ondernemers als werkzoekenden), stel dan uw vraag in een mail aan ondernemers@aandeslaginzeeland.nl.

U krijgt snel antwoord van de betrokken instantie. Ondernemers en werkzoekenden die inzicht willen hebben in vraag en aanbod, kunnen gebruikmaken van de Zeeuwse Vacaturebank.nl.

Dienstverlening aan ondernemers aangepast

In Zeeland hebben de gemeenten/WSP’s en UWV hun dienstverlening aangepast aan de corona- omstandigheden en nieuwe wegen gezocht om hun klanten van dienst te zijn. Een overzicht.

Vraag en aanbod 'extra handen' tijdens coronacrisis

Hulp nodig? Of wilt u juist mensen of organisaties helpen tijdens de coronacrisis? Veel sectoren liggen zo goed als stil, terwijl andere organisaties juist alle hulp heel goed kunnen gebruiken. ZeeuwseVacaturebank.nl heeft daarom de speciale categorie Corona-hulp aangemaakt zodat mensen kunnen zien waar zij kunnen helpen.

Toolbox corona en banenafspraak beschikbaar

De Toolbox corona en banenafspraak is ontwikkeld om inclusieve werkgevers te ondersteunen en een meerwaarde te bieden aan bedrijven die kansen geven aan mensen met een arbeidsbeperking. De toolbox bevat informatie over voor deze werkgevers relevante wet- en regelgeving en daarnaast zijn tips en adviezen over de begeleiding van medewerkers te lezen.

Pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie 

Het kabinet heeft op 18 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Bekijk hier het totale pakket.

Vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 

Het kabinet neemt een aantal maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van die maatregelen en wordt uitgevoerd door de gemeenten. Hier vindt u de informatie van Rijksoverheid.nl en de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Ten slotte

Veel zaken rond ondernemerschap in tijden van corona zijn nog in ontwikkeling. Op onze website zijn deze ontwikkelingen te volgen. Aarzel ondertussen niet uw vragen te stellen en gebruik te maken van het e-mailadres:
ondernemers@aandeslaginzeeland.nl

Meer informatie over Aan de slag in Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!