Coulance met telers

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie geeft gevolg aan het verzoek van staatssecretaris Atsma van Milieu om coulant om te gaan met verzoeken van telers hun groenten te mogen uitrijden over de gronden.

Coulance met telers

Er wordt geen algehele ontheffing verleend, maar tuinders die urgent een ontheffing nodig hebben kunnen een verzoek indienen bij de provincie. Alle verzoeken worden afzonderlijk getoetst op urgentie, waarna besloten wordt of een ontheffing wordt verleend, zo laat gedeputeerde Jules Iding van Ecologie weten. Op dit moment is er één verzoek tot ontheffing ingediend, deze ontheffing is verleend.

Door de EHEC-bacterie in Duitsland is de uitvoer van groenten voor een groot deel stilgevallen. Daardoor moeten sommige telers hun groenten vernietigen. Sommigen willen de groenten daarom uitrijden over hun grondgebied. Dit wordt gezien als het storten van afval, daarom is hier een ontheffing voor nodig.

Moeilijke situatie
"De minister geeft in zijn bericht aan dat er een verwaarloosbaar risico is voor het milieu, daar vertrouwen we op. Als we door hier soepel mee om te gaan de telers op een verantwoorde manier kunnen helpen in deze moeilijke situatie, dan doen we dat" , zegt Iding.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!