CreatiefZuid verenigt creatief talent in Brabant en Limburg

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK

Nog geen jaar na de lancering hebben 1.000 creatieven zich aangesloten op het online platform CreatiefZuid. Deze portal maakt het grote potentieel aan creatief talent in het zuiden zichtbaar en mag zich inmiddels op dit gebied rekenen tot een van de grootste platforms in Nederland.

CreatiefZuid verenigt creatief talent in Brabant en Limburg

Ter gelegenheid van het bereiken van deze mijlpaal verzorgt auteur/ondernemer Karen Romme een op maat gesneden workshop voor een groep creatieven die zich onlangs hebben aangesloten op de portal. Een middagsessie over Calimeromarketing, een door Romme ontwikkelde marketingfilosofie die gebaseerd is op haar ervaringen in de eerste 12 jaar van haar ondernemerschap. En die kleine ondernemers laat zien hoe krachtig ze zijn.

Versterken creatieve sector
De portal is ontstaan vanuit “Creatief Ondernemerschap, een impuls voor innovatie”, een gezamenlijk project van de Kamers van Koophandel Brabant en Limburg om de creatieve sector te versterken. De aandacht van beide KvK’s voor deze sector is niet vreemd aangezien Zuid-Nederland/Brainportregio is aangemerkt als een van de meest kansrijke regio’s op het gebied van de creatieve industrie en innovatie. Maar er zijn knelpunten zoals blijkt uit de “Verkenning Creatieve Industrie” opgesteld door SenterNovem (2009). Hierin worden genoemd het gebrek aan ondernemerschap en de onduidelijkheid of het potentieel van de creatieve industrie door andere sectoren voldoende wordt benut.

Praktische insteek
Het succes van het project is mede te danken aan de praktische insteek. Bij speciaal ingerichte creapoints kunnen creatieven terecht voor een breed pakket aan adviezen, ondersteuning en begeleiding door adviseurs creatieve industrie. Er is een specifiek stappenplan ontwikkeld waarin alle facetten van het ondernemen in de creatieve sector aan bod komen. Gedurende het project zijn er ruim 100 workshops, netwerk- en cross-overbijeenkomsten georganiseerd.

De portal verbindt de creatieven en is een belangrijk communicatiekanaal. Tekstschrijvers, reclamebureaus, vormgevers, av-producenten, illustrators en kunstenaars presenteren zich op CreatiefZuid via hun profiel en portfolio. Ze kunnen elkaar inspireren en kennis vergaren. Bovendien bevat de website een agenda en een overzicht van andere organisaties die in deze sector actief zijn. De portal is tevens voor opdrachtgevers een ingang om de creatief te vinden die ze zoeken. De portfolio’s geven direct een indruk van het bedrijf.

Het project wordt gefinancierd door de provincies Noord-Brabant en Limburg alsmede door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en OP-Zuid.

Meer informatie over KvK Inlichtingen Handelsregister:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!