Crowdfunding: vaker grotere investeringen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Flynth

De regels voor crowdfunding gaan veranderen. Dat is al langer bekend. Recent meldde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dat ook de investeringsgrenzen worden verruimd. Een mooie ontwikkeling, ook omdat het aansluit bij de trendbreuk in de hoogte van de aangeboden investeringen.

Crowdfunding: vaker grotere investeringen

Voor investeringen in leningen is er nu een bovengrens van 40.000 euro per deelnemer per platform. Deze bovengrens is een belangrijke reden waarom crowdfunding nu nog minder interessant is voor grotere investeerders. Er is daarom druk vanuit de markt om dit plafond te verhogen.

Gemiddelde vraag stijgt

Vergelijkingswebsite crowdfundmarkt.nl signaleerde in april nog een gemiddelde vraag van 150.000 euro per project. In oktober was dit al 300.000 euro. Deze stijging is vooral te danken aan enkele grote projecten, waaronder dat voor een ziekenhuis in Vlissingen van 10,6 miljoen euro.

Daarnaast staan er in de top 40 crowdfundingprojecten in week 46 nog vier andere projecten voor een investeringsbedrag van meer dan 600.000 euro, waarvan twee boven de miljoen euro. Dit terwijl een investering van boven de 500.000 euro tot en met 2014 slechts zelden gezien werd. In het eerste halfjaar van 2014 lag het gemiddelde  van de aangeboden zakelijke investeringen nog op 82.000 euro.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw Flynth-adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 026 – 354 26 00.

Meer informatie over FLYNTH 'S-HERTOGENBOSCH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!