Crowdfunding voor slimme tijdschakelaar TU/e-studenten

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brainport

Vier TU/e-studenten zamelen geld in te voor een door hun zelf ontwikkelde slimme tijdschakelaar. Het viertal, verenigd in de start up Aucasi, hoopt met crowdfunding via Kickstarter.live voldoende budget binnen te halen om de compacte stekker rond april 2017 te kunnen leveren.

Crowdfunding voor slimme tijdschakelaar TU/e-studenten

Foto: Tim Beckers, Duco van den Akker, Thijn Kolk en Nguyen Quoc Khanh

De ´Aucasi Socket´ is programmeerbaar en schakelt verlichting, gewone apparaten en met internet verbonden toestellen automatisch uit na gebruik. Dat scheelt irritaties, bespaart een boel energie en maakt een huis veiliger.

Brainport als kraamkamer voor talentvolle bezoekers

De bedenkers van de slimme schakelaar illustreren uitstekend hoe de Brainportregio als kraamkamer fungeert voor talentvolle onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers tegelijkertijd. Tim Beckers (Electrical Engineering), Duco van den Akker (Software Science), Thijn Kolk (Industrial Design) en Nguyen Quoc Khanh (Software Science) hebben hun krachten gebundeld om de Aucasi Socket te ontwerpen én te verkopen. Volgens de vroege twintigers is hun slimme schakelaar in staat om apparaten zoals een ventilator of lampen slim aan te sturen, bijvoorbeeld bij beweging, zonsondergang of op een vast tijdstip. De gebruiker stelt de zogeheten ‘triggers’ slechts eenmalig in via zijn smartphone, vanaf dat moment schakelt de Aucasi Socket écht automatisch.

Automatisering

De Aucasi Socket communiceert via wifi en is uitgerust met sensoren en actuatoren. De installatie van de compacte stekker gebeurt plug & play. Niet alleen gewone apparaten kunnen worden geschakeld door de Aucasi Socket, slimme apparaten zoals een thermostaat van Toon en een TV kunnen ook automatisch worden bediend. Zo kan elk huis volledig geautomatiseerd worden.

Volgens de ontwikkelaars is dit product goedkoper dan veel andere commerciële systemen omdat er geen basisstation nodig heeft. Om een lamp automatisch te schakelen bij beweging is een consument ongeveer 120 euro kwijt voor een compleet systeem. De Aucasi Socket kost straks 69 euro (49 euro via Kickstarter) en biedt bovendien meer voordelen.

Als dit, dan dat

De Aucasi Socket schakelt bijvoorbeeld de lamp bij de TV in bij beweging, zet de TV uit als deze niet meer wordt gebruikt of zet de slimme thermostaat uit wanneer de bewoner het huis verlaat. Tim Beckers: ¨Je opent de app en stelt hem zelf af volgens de regel ´Als dit, dan dat´. Bijvoorbeeld als er beweging is in de kamer, zet dan het licht aan. Of juist: als er geen beweging is om 23.00 uur zet dan het licht aan. Bij het eerste draait het om gemak, in het tweede geval verhoog je de veiligheid.¨

Demonstratie voor crowdfundingscampagne 

Met de crowdfundingscampagne willen de vier TU/e-studenten binnen vier weken 164.342 euro ophalen. ¨Ja, dat is een heel specifiek bedrag maar daarmee laten we zien dat we heel goed hebben doorgerekend wat er nodig is voor ontwikkeling en productie¨, vertelt Beckers. Om hun innovatieve product extra onder de aandacht te brengen, zullen de studenten de Aucasi Socket zondag 25 september demonstreren op het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Meer informatie over Brainport Development :

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!