CURA-B: EFRO-steun voor Zeeuwse zorgeconomie

  • Farma & Zorg
  • Bron: NV Economische Impuls Zeeland

NV Economische Impuls Zeeland start per 1 januari 2011 een internationaal project op het gebied van zorgeconomie: acCURAte-Business (CURA-B). Impuls heeft de ontwikkeling van dit project getrokken als penvoerder en zal het project, dat loopt tot eind 2013 ook gaan leiden.

CURA-B: EFRO-steun voor Zeeuwse zorgeconomie

De projectactiviteiten vinden plaats samen met collega-ontwikkelingsmaatschappijen, zorginstellingen, en ervaren innovatiecentra uit West-Vlaanderen (B), Nord-Pas de Calais (F) en Suffolk (GB). Het totale projectbudget bedraagt ruim EUR 2,7  miljoen. Vanuit het INTERREG IVA 2 zeeën programma is (op 26 november 2010) besloten om dit project 50% uit de EFRO-middelen aan dit project bij te dragen.  

Het vertrekpunt voor dit project is de vaststelling dat al lange tijd gesproken wordt over mogelijkheden om zorgprocessen beter en efficiënter in te richten met behulp van ict- en andere technologische producten en diensten, maar het in de praktijk niet eenvoudig is hiervoor vruchtbare businesscases te ontwikkelen. Impuls wil zich de komende jaren op dit punt inspannen om dit samen met Zeeuwse partners in zorg en bedrijfsleven te doorbreken.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Arend Roos,tel: 0118 673 580 of e-mail: aroos@impulszeeland.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!