home » nieuws » Industrie »

Dag van de Chemie op 26 september

  • Industrie
  • Bron: Topsectoren.nl

Dit jaar is het weer zover: een nieuwe editie van de Dag van de Chemie! Op zaterdag 26 september openen chemiebedrijven en -organisaties in Nederland hun poorten voor bezoekers.

Dag van de Chemie op 26 september

Waarom een Dag van de Chemie?

Dit evenement wordt tweejaarlijks georganiseerd door de VNCI. Het doel van de Dag van de Chemie is om de kennis van chemie bij het grote publiek te vergroten en het imago van de chemie te verbeteren. Ook kan de omgeving kennismaken met organisaties en de chemie. Sommige organisaties gebruiken dit evenement om medewerkers te werven en studenten te enthousiasmeren. De vorige editie van 2013 had 25.000 bezoekers en 60 deelnemende organisaties! 
Lees meer over de vorige Dag van de Chemie

Wie doen mee?

Aan dit landelijke evenement doen niet alleen chemiebedrijven, maar ook andere organisaties die veel met chemie te maken hebben mee. Bijvoorbeeld chemieonderzoeksinstituten, ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen. 

Thema Dag van de Chemie 2015

De VNCI zet dit jaar tijdens de Dag van de Chemie het thema innovatie centraal. In onze landelijke promotie, media-aanpak en inhoud van de Dag, zetten wij in op de belangrijke rol van de chemie op het gebied van innovatie en verduurzaming. Voor onze maatschappij is dit van essentieel belang. Denk aan zuinige en lichte auto’s, de ontwikkeling van medicijnen, ‘groene verpakkingen’ en biogebaseerde grondstoffen. De Dag van de Chemie biedt een mooie kans om dit aan iedereen te laten zien!

U bent uiteraard vrij om uw programma op uw eigen manier in te vullen. Mocht u een ander thema centraal willen stellen of het thema innovatie niet uit willen dragen, dan is dit geen probleem: het is uw open dag! De VNCI faciliteert en zorgt voor de landelijke publiciteit.

Hoe kan de VNCI helpen bij de organisatie?

De VNCI:

  • verzorgt het contact met de media en probeert zoveel mogelijk free publicity te genereren
  • verzorgt de landelijke pr, waaronder het promotiemateriaal zoals flyers, posters, vlaggen en advertenties (in te zetten in uw eigen omgeving)
  • adviseert u bij eventuele vragen over de organisatie van uw evenement
  • adviseert u, wanneer u dat wenst, over het toepassen van het thema innovatie en verduurzaming tijdens uw open dag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de VNCI. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via het online aanmeldformulier.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!