Dag van de Duurzaamheid in teken van Biobest

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Gelderland

Op de Dag van de Duurzaamheid, organiseerde de provincie Gelderland de eerste van vier bijeenkomsten in het teken van de Working Community Biobest. Ondernemers die biobased produceren konden op deze dag kennis en ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Dag van de Duurzaamheid in teken van Biobest

Tien organisaties en stichtingen werden door gedeputeerde Annemieke Traag 'op de bank' uitgenodigd om te praten over hun producten of de totstandkoming ervan. Met een aantal 'speed dates' maakten de organisaties nader kennis met elkaar.
 
Discussietafels

Aan discussietafels werden de thema's 'financiering & vermarkting', 'samenwerken & kennisdelen' en 'ketenaspecten en technologie' verder uitgediept. Onder andere kwam de rol van de overheid aan de orde; zij kan de (kleinere) biobased organisaties helpen door te initiëren, katalyseren en te informeren. De aspecten kennisdelen en samenwerking vragen veel vertrouwen en openheid, wat makkelijker wordt na patenteren, maar wat daarvoor al zo belangrijk kan zijn. Bij veel bedrijven speelt ook 'versnellen en schaal vergroten' een rol.
 
Conclusies
Aan het eind van de dag werd geconcludeerd dat het goed om is op deze manier samen te komen en dat er zeker nog meer samenwerking gezocht zal worden met biobased innovatoren en de creatieve industrie.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!