De Brabantse Kempen genomineerd voor ’s werelds slimste regio

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

De Brabantse Kempen is door Intelligent Community Forum (ICF) uitgeroepen tot één van de 21 slimste regio’s van de wereld.

De Brabantse Kempen genomineerd voor ’s werelds slimste regio

Het ICF waardeert met de nominatie de bewuste stappen die gemeenten en private partijen gezamenlijk zetten voor het tot stand brengen van een snelle internetverbinding en het verbreden van de vele internettoepassingen. Hiermee worden kansen benut die moeten leiden tot het vergroten van de leefbaarheid en de vitaliteit in de regio.

Voordracht

Op initiatief van de gemeente Eersel is samen met het Huis van de Brabantse Kempen afgelopen maanden gewerkt aan het leggen van contacten met het ICF en de voordracht om deel te nemen aan de competitie tot meest slimme rurale regio van de wereld. Burgemeester Anja Thijs-Rademakers van de gemeente Eersel, voorzitter van de stuurgroepcommissie: “Niet alleen in de gemeente Eersel maar in heel de Kempen zijn talrijke initiatieven die onze regio meer digitaal toegankelijk maken. Het kansrijk benutten van digitale toepassingen is essentieel voor de vitaliteit en leefbaarheid”.

Vervolg

Het behalen van de nominatie is de eerste stap in de competitie tot de slimste regio van de wereld. De Brabantse Kempen heeft nu een plaats verworven bij de top-21. We zijn trots op het behalen van deze positie. In de volgende fase worden uit deze eenentwintig genomineerden de zeven meest innovatieve slimme regio’s gekozen.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!