De rechter heeft gesproken, politiek nu aan zet

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland is tevreden over de uitspraak van de rechtbank in Groningen in de acquisitiefraudezaak die zij had aangespannen tegen Holland Internet Group en Telefoongids.com.

De rechter heeft gesproken, politiek nu aan zet

De rechtbank onderschrijft dat acquisitiefraude een ernstig probleem is, dat ondernemers grote schade toebrengt en dus hard moet worden aangepakt.

De ondernemer die in deze zaak ‘meeliep’, is in het gelijk gesteld; Telefoongids.com heeft zich in dit geval inderdaad schuldig gemaakt aan een oneerlijke handelspraktijk. De rechter verwijst echter naar de wetgever om ondernemers in het algemeen beter te beschermen tegen acquisitiefraude.

Lees hier het vonnis van de rechtbank. De weg lijkt vrij voor wettelijke maatregelen tegen acquisitiefraude. De rechterlijke uitspraak waarin de politiek wordt opgeroepen hier werk van te maken, lijkt gehoor te krijgen bij de Tweede Kamer, zo schrijft de Staatscourant. Lees meer...

Ook Undercover Nederland van SBS6 maakte een programma over valse facturen. Na de uitzending van 17 februari kwam er een golf van meldingen binnen bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Kijk hier de uitzending terug (vanaf plm. 19 min.)

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!