De ToekomstBedrijven in gesprek met MKB bedrijven in Gilze en Rijen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Gilze en Rijen

De komende weken krijgen kleine en middelgrote industriële bedrijven in Gilze en Rijen, Dongen, Goirle en Loon op Zand bezoek van De ToekomstBedrijven.

De ToekomstBedrijven in gesprek met MKB bedrijven in Gilze en Rijen

Doel is om de MKB-bedrijven kennis te laten maken met de ondersteuningsmogelijkheden die er bestaan voor vernieuwende bedrijven. In deze persoonlijke gesprekken wordt gekeken naar de toekomstplannen en krijgt de ondernemer gratis advies over hoe deze te realiseren. Het is een hulpmiddel voor ondernemers om kansen en ambities te verzilveren.

Uit onderzoek van studenten aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven blijkt dat veel ondernemers in het MKB niet aan toekomstplannen of vernieuwing toekomen. Redenen hiervoor zijn: te weinig tijd, geld of ontbrekende kennis. De ToekomstBedrijven zou de bedrijven in de gemeenten die daarmee wel aan de slag willen, graag helpen en ook meer betrekken bij de mogelijkheden voor ondersteuning die er ook voor hen bestaan.

Gespreksonderwerpen

De ToekomstBedrijven biedt een gesprek met een ondernemer en geeft advies en contacten op maat, relevant voor de toekomst van de ondernemer. Inmiddels zijn er ruim 2000 gesprekken gevoerd in Zuid-Nederland, sinds de start van de campagne medio 2008. Veel voorkomende gespreksonderwerpen zijn: openbare aanbestedingen, de grens over met je product, nieuwe markten betreden, verbeterde producten opnieuw op de markt brengen, het proces van een idee naar business, overdracht en verkoop van het bedrijf en meeliften op kansrijke trends en ontwikkelingen. www.toekomstbedrijven.nl

Het innovatienetwerk biedt zoveel kansen maar ondernemers zijn vaak niet van alles op de hoogte, daar wil de campagne De ToekomstBedrijven verandering in brengen. Op de website www.toekomstbedrijven.nl zijn ervaringen van ondernemers met De ToekomstBedrijven te lezen. Ook kan de ondernemer op de homepage een Toekomstscan invullen om te zien of hij klaar is voor de toekomst.

Contact

De Toekomstbedrijven benadert bedrijven zelf telefonisch. Wilt u zelf contact opnemen? Neem dan contact op met adviseur Sjef van Herpt via telefoonnummer 088 - 444 0 005 of stuur een mail naar sjef.vanherpt@syntens.nl.

Campagne De ToekomstBedrijven

De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel en is bedoeld om meer MKB bedrijven te betrekken bij het bestaande innovatienetwerk voor een beter toekomstperspectief. De campagne komt tot stand met steun van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, de Rijksoverheid en de Europese Unie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!