De weg naar duurzaam gemeentelijk kantoorvastgoed

  • Innovatie & MVO

Kantoorhuisvesting moet in de komende jaren aan steeds strengere eisen te voldoen. Zo geldt in 2023 een wettelijke verplichting dat kantoorhuisvesting minimaal aan energielabel C moet voldoen en in 2050 dat het energieverbruik maximaal 50 kWh per m² bedraagt.

De weg naar duurzaam gemeentelijk kantoorvastgoed

Het gemeentelijk kantoorvastgoed, zoals gemeentehuizen en andere gemeentelijke kantoorgebouwen, dient hieraan te voldoen.

Verduurzamen vastgoedportefeuille

Voor gemeenten bestaat er nog een extra verplichting: zij dienen uiterlijk 1 mei 2019 hun vastgoedportefeuille in kaart te hebben gebracht ten aanzien van het verduurzamen van de eigen vastgoedportefeuille. HEVO biedt u als gemeente een pragmatisch en doelgericht Plan van Aanpak in de vorm van een routekaart om deze doelstelling te behalen en de benodigde stappen werkelijkheid te laten worden.

Van inventarisatie tot evaluatie 

HEVO heeft in nauwe samenwerking met Klictet een stappenplan ontwikkeld. De route naar een duurzame kantoorhuisvesting bestaat uit vijf stappen:

  1. Inventarisatie huidige situatie
  2. Inventarisatie van uw vraag
  3. Opstellen plan van aanpak
  4. Uitvoering plan van aanpak
  5. Monitoring en evaluatie

Een exacte uitwerking van dit plan vindt u op de website van HEVO. Daar leest u ook de blog: Verduurzaming: de gemeenten zijn aan zet!.

Meer informatie over HEVO B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!