Deadline 1 augustus: 'Maak haast met overstap op IBAN'

  • Regionale ontwikkeling

Veel organisaties zijn nog niet klaar met de overgang naar IBAN. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moeten ondernemingen, die hun systemen nog niet hebben gemigreerd naar het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA, daar nu echt haast mee maken.

Deadline 1 augustus: 'Maak haast met overstap op IBAN'

Op 1 augustus 2014 gaan namelijk alle rekeningnummers over op IBAN. Bedrijven die nog niet over zijn, kunnen na die datum geen incasso’s meer innen en zo vertraging oplopen bij betalingen.

Maak vaart

Het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA zou in februari al worden ingevoerd, maar werd zes maanden uitgesteld door de Europese Commissie. Veel Europese landen liepen toen nog achter met het invoeren van IBAN. In Nederland was de IBAN-migratie eind vorig jaar al ver gevorderd. Toch zijn er nu nog bedrijven die nog niet overgegaan zijn op het nieuwe systeem. VNO-NCW en MKB-Nederland adviseren branches en ondernemers dan ook om vaart te maken.

Bevorderen betaalmarkt

Het nieuwe betalingssysteem SEPA -Single Euro Payments Area- moet het creëren van een gemeenschappelijke Europese betaalmarkt bevorderen. Europees betalingsverkeer wordt zo net zo makkelijk als Nederlands betalingsverkeer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!