Deadline nadert voor subsidie Biobased Economy

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wilt u uw activiteiten op het gebied van Biobased Economy met subsidie versnellen of mogelijk maken? In september en oktober 2014 sluiten een aantal relevante fondsen.

Deadline nadert voor subsidie Biobased Economy

MIT-BBE

Voor MKB-bedrijven in R&D-samenwerkingsprojecten van minimaal 2 ondernemers is subsidie beschikbaar: € 1,35 miljoen voor Biobased Economy onderwerpen en € 1,21 miljoen voor chemiethema’s. Details leest u in het document 'MIT 2014 verdeling budget over topsectoren en instrumenten en regio'. U vindt dit document als download onderaan de pagina over MKB-innovatiestimulering TopsectorenDe call sluit op 22 september.

Tender BBE Innovatieprojecten (BBE-I)

Het doel van de Tenders TKI Biobased Economy (BBE) is de ontwikkeling van nieuwe biobased producten en productieprocessen. U kunt subsidie aanvragen voor innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, waarbij minstens twee ondernemingen samenwerken. De projecten moeten zich richten op chemisch katalytische conversie en/of biotechnologische conversie van biomassa. De call sluit op 7 oktober. Budget: € 3,1 miljoen. Toets uw project vooraf bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) met het projectideeformulier.

Tender 2 - BBE Kostprijsreductie elektriciteit- en warmteproductie, (BBE-KEW)

Deze Tender 2 is voor projecten die leiden tot een verlaging van de kostprijs voor de productie van elektriciteit en warmte uit biomassa. U kunt subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject of voor de eerste toepassing van een nieuwe technologie. Ook voor deze tender kunt u eerst het projectideeformulier invullen ter toetsing bij RVO.nl. De call sluit op 7 oktober. Het budget is € 6,8 miljoen. 

MIA\Vamil

Productieapparatuur voor bijvoorbeeld bioplastics of een eendenkroossysteem dat op de milieulijst staat kunt u gunstig aftrekken (max. 36%) of afschrijven (max. 75%) van de fiscale winst via de MIA\Vamil-regeling. Dit kan het hele jaar, zolang het binnen 3 maanden na het geven van de opdracht gebeurt. Wilt u uw innovatieve of milieuvriendelijke product aantrekkelijker maken voor de markt met een belastingvoordeel? Meld het dan aan voor plaatsing op de milieulijst vóór 1 september. Zie ook de factsheet bij de downloads.

Europese fondsen

Bij de downloads vindt u een overzicht van alle biobased calls in Europa, onder meer van LIFEEurostars en Biobased Industries Joint Undertaking.

Meer informatie over Bio Base Europe Training Center:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!