Deadlines Eurostars subsidie voor innovatief mkb naderen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Regio FoodValley

Voor innovatief mkb bestaat de mogelijk van een subsidie in het kader van Eurostars. Deze subsidie is voor projecten die niet in het SME-instrument passen, omdat zij nog in onderzoeks- en ontwikkelingsfase zitten.

Deadlines Eurostars subsidie voor innovatief mkb naderen

De eerstvolgende deadlines voor aanvraag van deze subsidie zijn 15 september 2015 en 18 februari 2016.

Eurostars

Eurostars staat, in tegenstelling tot het SME-Instrument, open voor alle technologiegebieden. Aansluiten bij een specifiek thema hoeft dus niet. De slaagkans van Eurostars voor een aanvraag is met circa 23% veel hoger dan bij het SME-Instrument. Kanttekening is wel dat de daadwerkelijk uitgekeerde subsidie een stuk lager ligt. Waar de subsidie bij het SME-instrument kan oplopen tot honderd procent, is dit percentage voor Eurostars maximaal vijftig procent met een maximum van 500.000 euro voor Nederlandse organisaties. Daarnaast is samenwerking met tenminste één buitenlandse partner vereist. Voor mkb’s die deze samenwerking als kans zien om hun innovatie naar een hoger plan te tillen en (verder) te internationaliseren, kan Eurostars een interessante impuls bieden voor groei.

Meer weten?

Gedetailleerde informatie vindt u op de FoodValley NL website en op de Eurostars website. Op deze website vindt u onder andere de ‘Guidelines for completing an application’.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!