Defensie zoekt 3000 nieuwe collega's

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Rijksoverheid

Onder het motto ‘wij zoeken collega’s’ delen militairen vandaag op treinstations een speciale wervingskrant uit. Defensie is voor het komende jaar dringend op zoek naar 3.000 nieuwe medewerkers.

Defensie zoekt 3000 nieuwe collega's

De wervingsactie via de gratis krant Spits komt op een moment dat Defensie te maken heeft met grootschalige bezuinigingen, waardoor er ook personeel de organisatie moet verlaten. De huidige reorganisatie richt zich vooral op de staven, waardoor de operationele capaciteit zoveel mogelijk buiten schot blijft. Juist hier zijn vooral jonge mensen nodig.

Evenwicht jong en oud

Toch blijft de instroom van grote aantallen jonge mensen nodig om de fregatten ook in de toekomst te laten varen, de F-16’s te laten vliegen en de pantservoertuigen te laten rijden. Defensie kiest daarbij voor een juiste mix tussen ervaren en niet ervaren personeel, jong en oud.
Heel Nederland

De ruim 150 militairen die op 21 treinstations verspreid over het hele land staan, vragen hiervoor aandacht van het publiek. Ook Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm en de commandanten van de krijgsmachtdelen reiken de wervingskrant uit.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!