Delta Regio ontketent innovatie op gebied van Maintenance

  • Maintenance
  • Bron: Strategic Board Delta Region

Grote bedrijven in de Delta Regio staan voor forse uitdagingen op het gebied van onderhoud. Dat vraagt om een vernieuwende open aanpak, gericht op samenbrengen van het MKB én grote partijen op dit terrein.

Delta Regio ontketent innovatie op gebied van Maintenance

Dat is het uitgangspunt van het evenement Innovatie Ontketend Delta Regio dat vandaag plaatsvindt in Bergen op Zoom. De middag wordt georganiseerd door de Strategic Board Delta Region en de Kamer van Koophandel, met medewerking van het Dutch Institute World Class Maintenance.

‘Het verbinden van het bedrijfsleven in onze regio is een van de uitgangspunten van de Koepelvisie die wij als bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden samen dit voorjaar presenteerden. Ons doel is duurzame innovatie en snelle economische groei. Maintenance is een van de topclusters, naast Biobased en Logistiek, waarin slimme specialisatie leidt tot een Europese koploperspositie. De vernieuwende ‘matchmaking’ aanpak van Innovatie Ontketend is al een paar keer succesvol uitgevoerd en heeft geleid tot samenwerkingsverbanden en nieuwe opdrachten voor het MKB,’ aldus de initiatiefnemers. Kleinere bedrijven vormen steeds meer de spil van de economie en kunnen daarbij rekenen op steun van overheid en financiers.

Doel Innovatie Ontketend Delta Regio: Maintenance

Concreet maken de meer dan 120 aanwezige MKB´ers kennis met twaalf zogeheten Innovatie-uitdagingen op het gebied van maintenance. Deze worden ter plekke voorgelegd door: Heerema Marine Contractors, Boskalis, de Provincie Zeeland, Brabantse Delta waterbedrijf, VTTI terminals, Dockwise, Bakker Repair Sliedrecht en EPZ. Deze uitdagingen zijn geselecteerd vanuit het principe dat ze een multidisciplinaire innovatieve aanpak vergen. Bedrijven die aangeven bij te kunnen dragen aan het creëren van oplossingen, worden na vandaag uitgenodigd om, samen met anderen, te werken aan de ontwikkeling daarvan. Dat is rendabel voor beide kanten: het grootbedrijf lost een probleem op, het MKB krijgt nieuwe business.

Delta Region, Kamer van Koophandel en Dutch Institute World Class Maintenance

De Strategic Board Delta Region is de netwerkorganisatie van samenwerkende bedrijven, overheden en kennisinstellingen – ofwel triple helix – in en voor de regio Zuidwest-Nederland, als evenknie van Brainport. 

De Kamer van Koophandel helpt MKB-ondernemers te groeien door hen te helpen met vragen op het gebied van start en overname, internationaal zakendoen en innovatie. Meer informatie op. 

Het Dutch Institute World Class Maintenance (DI-WCM) is een samenwerkingsverband voor en door ondernemingen, onderwijs- en kennisinstituten en (regionale) overheden met als doel het ontwikkelen van innovatieprojecten en het delen en implementeren van kennis op het gebied van maintenance in o.a. de procesindustrie, energie, infra, maritiem, luchtvaart en ict met een levensduur van 15 jaar en meer.

Meer informatie over Strategic Board Delta Region:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!