DEMCON verhuist naar Enschede

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

High-end technologieleverancier DEMCON is het hoofdkantoor in Oldenzaal na jaren van gestage groei ontgroeid. Reden om in het eerste kwartaal van 2013 te verhuizen naar het Business & Science Park in Enschede. Het nieuwe pand biedt DEMCON, dat nevenvestigingen in Eindhoven en Amsterdam heeft en nu 180 medewerkers telt, de ruimte om verder te groeien tot 500 medewerkers en 100 miljoen euro omzet in 2020.

DEMCON begon in 1993 als mechatronisch ontwerpbureau vanuit de Universiteit Twente (UT). Al gauw ontgroeide de spin-off de huisvesting op de UT-campus en eind 1995 werd na een korte tussenstop in Enschede een pand in Hengelo (Ov) betrokken. Daar groeide DEMCON verder uit tot een allround onderneming die naast ontwerp ook prototypebouw en serieproductie van high-tech systems en medical devices verzorgt. In de zomer van 2004 verhuisde DEMCON naar het bedrijfsverzamelgebouw Valkenaer in Oldenzaal, waar naast kantoren ook laboratoria, ruimtes voor productie en schone montage, cleanrooms en een meetkamer werden ingericht. Inmiddels wordt deze huisvesting volledig benut en dreigt DEMCON er op korte termijn uit te groeien.

Terug naar de roots

“Met de aanstaande verhuizing naar Enschede is de cirkel rond,” zegt directeur Dennis Schipper. “Het is mooi dat wij ons volgend jaar, als we het twintigjarig bestaan vieren, weer kunnen vestigen in het hart van de kennisintensieve bedrijvigheid in Twente, dichtbij de universiteit waar het voor ons allemaal begon.”

Voor meer informatie raadpleeg: www.health-valley.nl

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!