Den Bosch koploper faillissementen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: KVK

Nergens heeft de crisis vorig jaar zo hard toegeslagen als in Brabant en dat is terug te zien in het aantal faillissementen.

Den Bosch koploper faillissementen

Den Bosch ging landelijk aan kop met 1089 faillissementen, maar nog opvallender was de stijging ten opzichte van 2008, toen er 626 failissementen werden uitgesproken.

Dit blijkt uit cijfers van de rechtbank over de afgelopen jaren. Den Bosch bestrijkt de regio Den Bosch en heel Oost-Brabant, inclusief het extra zwaar door de crisis getroffen Eindhoven. Van de 19 rechtbanken zaten ook Amsterdam, Den Haag en Rotterdam vorig jaar boven de 900 faillissementen. Breda kwam uit op 823.

Hoewel Den Bosch aan kop gaat hebben de curatoren het volgens mr. Martijn Poelman, rechter-commisssaris insolventies, niet eens zo heel erg druk. Dat komt omdat er geen hele grote faillissementen bijzitten. "Het zijn toch vooral heel veel kleine bedrijven geweest met een paar man personeel en veel eenmanszaken."

Volgens vice-president Eric Boerma is dat ook terug te zien in de duur van de faillissementen. "We hebben een voorraad van 1879, waarvan de helft uit 2009 en daarvan is 90% jonger dan drie jaar." Ter vergelijking: de afwerking van een faillissement als de DSB-bank kan makkelijk meer dan 10 jaar duren.

Voor 2010 denkt Den Bosch uit te komen op 900 faillissementen. De teller stond na week 11 op 240 (landelijk de 4e plek). Vorig jaar op dezelfde tijd waren het er 256.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!