Derde editie Dutch Technology Week

  • Technologie
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Eindhoven staat van 18 tot en met 24 mei in het teken van de derde editie van de Dutch Technology Week (DTW). Onder de titel ‘Week of Wonders’ staan een week lang wonderlijke en innovatieve technologieverhalen uit de Brainport Regio Eindhoven centraal.

Derde editie Dutch Technology Week

De wereld van techniek is een wonderlijke omgeving. Eentje die doet verbazen. Want niet alle knappe uitvindingen en prestaties van ingenieurs en techneuten vallen direct op. Terwijl mensen er wel bijna elke dag gebruik van maken.

3D printer

Van de chip in de mobiele telefoon tot de slimme spaarlamp aan het plafond. Of neem een 3D printer: Je stopt er een tekening in en er komt een machineonderdeel uit. Maar hoe werkt het? Hoe wordt het gemaakt? En wat gaat de toekomst nog meer bieden?

Dat is te zien tijdens de DTW.Op diverse locaties in de stad zijn er evenementen en presentaties zoals de TU/Experience Publieksdag, het Keuken-lab en een virtuele expo Moving Materials.

Slimste idee

Onderdeel van de DTW is de finale op maandag 19 mei van Jouw Slimste Idee, een talentenjacht voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij werden uitgedaagd om een uitvinding te bedenken en deze te presenteren op de website www.jouwslimsteidee.nl. De beste twaalf uitvinders mogen hun idee pitchen voor een jury tijdens de finale op 19 mei. Hun ideeën variëren van een luchtbedtas tot een rolstoel speeltuin.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle activiteiten tijdens de DTW kunt u  kijken op www.dutchtechnologyweek.com

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!