Derde ondernemers overweegt wijziging van rechtsvorm

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

Uit onderzoek van de KVK blijkt dat startende ondernemers voor een beepalde rechtsvorm kiezen, omdat zij zo weinig mogelijk belasting willen betalen.

Derde ondernemers overweegt wijziging van rechtsvorm

Aansprakelijkheid
Beperking van de aansprakelijkheid wordt als tweede genoemd. Voor bedrijven met  20 – 49 werknemers is dit zelfs de belangrijkste verklaring voor hun rechtsvormkeuze. Veel van deze ondernemers hebben vanwege toegenomen risico’s gekozen voor een bv, in plaats van eenmanszaak of vof.

Verandering van rechtsvorm
Een derde van alle ondernemers vraagt zich wel eens af of hij nog wel de juiste rechtsvorm heeft. Een derde van hen denkt ook daadwerkelijk binnen 3 jaar te veranderen van rechtsvorm. Belangrijkste reden hiervoor zijn toenemende juridische risico’s en het willen afdekken daarvan, bijvoorbeeld door een eenmanszaak of vof om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Flex BV
Het wetsvoorstel flexibilisering bv recht  en de komst van de flex bv lijken op dit moment geen grote invloed te hebben op de plannen van ondernemers. De meeste ondernemers lijken onvoldoende bekend met de inhoud van de plannen voor de flex bv.

KvK Wet-en-Regeldag
Ondernemers krijgen in 2012 te maken met een aantal belangrijke (fiscale) wetswijzigingen. De Kamer van Koophandel organiseert op 29 november a.s. op 13 locaties in het land Wet-en-Regeldagen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!