Designstudenten verwerken afval tot productdesign

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Groene Campus

MBO Studenten van De Groene Campus uit Helmond staan van 22 oktober tot en met 31 oktober 2011 op de Dutch Design Week met producten in het thema GREEN.

Designstudenten verwerken afval tot productdesign

Van 22 oktober tot en met 30 oktober zijn de studenten aanwezig op Strijp S in het Klokgebouw met hun producten, die gemaakt zijn van materialen die wij normaal weg zouden gooien in de afvalcontainer. De studenten zijn een periode van hun studie bezig geweest met materiaalonderzoek, experimenteren en ontwerpen om zich tussen HBO-opleidingen en afgestudeerden en gevestigde designers te profileren als de aanstormende generatie die bewust en verantwoord kunnen ontwerpen.

Cradle2Cradle (van wieg tot wieg) en het principe van People, Planet en Profit zijn uitgangspunten voor het De Groene Campus-concept. GREEN Design combineert interieur- en productdesign met tuin –en landschapsontwerp. De studenten houden zich daarnaast bezig met verschillende maatschappelijk verantwoorde projecten in ontwikkelingslanden.

De studenten van de Designopleiding nodigen u van harte uit om elkaar te ontmoeten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Meer informatie over Groene Campus, De :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!