DHL Supply Chain Moerdijk wint prijs voor schoonste logistieke locatie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Transport-online.nl

Rob Geus, televisiebekendheid en ambassadeur van Nederland Schoon, zal op donderdag 5 juli de prijs uitreiken namens Milgro en Nederland Schoon. Milgro heeft de verschillende locaties van DHL bezocht en beoordeeld op basis van de bekende CROW methodiek.

DHL Supply Chain Moerdijk wint prijs voor schoonste logistieke locatie

Op basis van deze beoordelingen is locatie Moerdijk II als Schoonste Logistieke Locatie geïdentificeerd. Moerdijk II heeft de ambitie uitgesproken ook na de volgende beoordeling de lijst aan te willen voeren.

DHL, Milgro en Nederland Schoon zijn in april 2010 gestart met de aanpak tegen zwerfafval op bedrijventerreinen. Nederland Schoon richt zich primair op het verkeer en Milgro richt zich op de locaties van bedrijven. DHL heeft als eerste logistieke dienstverlener de uitdaging aangenomen en wil alle locatie naar de hoogste schoonheidsgraad brengen.

In de afgelopen periode hebben de Managers Preventie & Recycling van Milgro de verschillende DHL vestigingen bezocht om de schoonheidsgraad van de bedrijventerreinen te beoordelen. Bij deze beoordeling wordt gebruikt gemaakt van de CROW-Methode. Hierbij kan op objectieve basis van genormaliseerde foto’s de mate van vervuiling worden vastgesteld. Uit deze beoordeling is gebleken dat DHL Supply Chain Moerdijk II verreweg de schoonste locatie is van Nederland. De voornaamste aandacht bij het beoordelen was gericht op de doks, looproutes en de buitenzijde van het terrein. Alle onderdelen zijn beoordeelt met een A+, dit staat voor zeer schoon en weerspiegelt de ambitie van DHL.

De managers preventie & recycling van Milgro zorgen ervoor dat onze relaties hun grondstoffen behouden en hierdoor meer winst maken. Door relaties mee te nemen naar grip op afval, verspilling en grondstof. Dat doen we onafhankelijk, vanuit kennis en kunde van grondstof en afval.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!