'Die honderdduizend banen worden een groot succes'

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: VNO-NCW

In de Malietoren kregen VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en staatssecretaris Jetta Klijnsma vandaag het boek Honderdduizend Banen uitgereikt door boegbeeld Aart van der Gaag. Wij zijn vastbesloten om dit honderdduizendbanenproject tot een groot succes te maken.

'Die honderdduizend banen worden een groot succes'

Zo kunnen werknemers met arbeidsbeperkingen straks onderdeel zijn van de normale praktijk', zei Hans de Boer. 'Ondernemers in dit boek laten op een eerlijke manier zien hoe het is om iemand met een beperking in dienst te hebben. Allemaal zijn ze positief over de mogelijkheden van deze werknemers', aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

Boek

In het boek, een uitvloeisel van de inspanning van onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, staan twintig portretten van werkgevers met werknemers. 'Ik voel dat het ons gaat lukken', zei Aart van der Gaag. 'Ik zie overal dat steeds meer ondernemers enthousiast raken en zelf zien hoe gewoon het is om iemand met een beperking in dienst te hebben.' Als alle ondernemers die al enthousiast zijn ambassadeur zijn voor anderen, zijn die honderdduizend banen zo gerealiseerd, aldus Van der Gaag.

Bewondering

Ook staatssecretaris Klijnsma sprak haar bewondering uit voor de ondernemers die zich inzetten voor het project en zo werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Ze riep werkgevers op om de overheid een spiegel voor te houden. 'Laat mij het weten als zaken nog niet goed verlopen. Dan kan de overheid het voor werkgevers wellicht eenvoudiger maken om mensen aan te nemen', zei Klijnsma. 'Dit boek is in ieder geval een hele positieve spiegel', besloot ze.

Sociaal Akkoord

In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers tussen nu en 2026 honderdduizend mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Speciaal voor dit project is Aart van der Gaag, voorzitter van de ABU, benoemd tot boegbeeld namens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!